Heljä Liukko-Sundström

Artebiassa saatavilla paljon Heljän kortteja ja printtejä. Myös muutamia uniikkeja taideteoksia.

"

Heljä Tuulia Mirjam Liukko-Sundström (s. 15. kesäkuuta 1938 Vehmaa) on suomalainen taiteilija. Professorin arvonimen hän sai vuonna 1994.
Liukko-Sundström on työskennellyt Arabian suunnittelijana vuodesta 1962, ja hänellä on lisäksi oma kaupallistava yritys. Hän on tehnyt useita lastenkirjoja. Hän on tunnettu erityisesti keramiikkatöistään, joita on ollut esillä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Lisäksi hän on saanut töistään useita palkintoja.
Heljä Liukko-Sundströmin tuotantoon kuuluu uniikkireliefejä, veistoksia ja -laattoja sekä useita julkisia teoksia. Peijaksen sairaalan aulaan hän on tehnyt ison reliefiteoksen Onnellisten saari.
Teolliseen tuotantoon Liukko-Sundström on tehnyt laattasarjoja, kelloja, rasioita, nukkeja, mukikoristeita sekä Tuuli-astiaston.
Heljä Liukko-Sundström on tehnyt merkittävää työtä lastenkulttuurin edistämiseksi ja saanut Taiteen keskustoimikunnan jakaman Lastenkulttuurin valtionpalkinnon 1982 (erit. Jäniksen poika -satu näkövammaisille).
Liukko-Sundströmille myönnettiin Pro Finlandia -palkinto vuonna 2001 ja hän sai valtion lastenkulttuuripalkinnon 1982. Heljä Liukko-Sundströmillä on vuodesta 2005 lähtien ollut Humppilassa Atelje Heljä.

"